Kärlek i alla årstider

Fotoutställning av Lovis Grote

Idén formades redan under våren 2015 då naturen precis hade kommit till liv igen och med vitsipporna i blom insåg jag vad jag ville göra till mitt gymnasiearbete. Jag älskar naturen men samtidigt ville jag fota människor och utmana mig själv, så det kom som en självklarhet att göra något som sätter både naturen och människorna i fokus.

Och vem framhäver det fina i varje årstid bättre än kärlekspar? För det var precis det jag ville göra.

Arbetet satte fart på riktigt under sommaren då jag fotade mitt första par i Oskarshamn en tidig sommarmorgon och jag har sedan under året som har gått fotat på platser både som har varit lokala men även internationella, som i Rom där fann jag ett av kärleksparen.

Under varje årstid har jag dessutom återkommit till samma plats för få fyra naturbilder som framhäver den magiska förändringen mellan årstiderna ytterligare, medan bilderna på paren ska visa det som gör varje årstid speciell.

Jag tog mina första, ostadiga steg i fotovärlden på mellanstadiet och intresset har bara vuxit sedan dess. Idag är foto en stor passion i mitt liv som skänker mig otroligt mycket glädje och kärlek. Att fånga det perfekta ögonblicket, att frysa fantastiska stunder och sedan kunna se tillbaka på dem genom en bild med ett leende på läpparna. Att fotografera är för mig att fånga det magiska med livet, eftersom livet är just fyllt med magi och små under.

Lovis Grote | gymnasiearbete 2015-2016

Benen på ett par i gummistövlar på blött mark